Vintage

SAM_0283

Fender CS 1954 Anniversary Stratocaster

Dit N.O.S. Closet Classic Custom Shopmodel is in 2004 gebouwd door Fender custom shop masterbuilder Greg Fessler. Hij bouwde de gitaar volgens de specificaties, én  met de machines van destijds. Met de zorgvuldig aangebrachte nitrocelluloselak ziet hij eruit alsof hij daadwerkelijk in de fifties is gebouwd.  De speciaal voor dit model gewikkelde pickups in combinatie met de driestanden pickupswitch zorgen voor een authentiek en vol, herkenbaar, Strat-geluid. De Stratocaster wordt geleverd met twee koffers. Een 50-er jaren stijl "poodle case". En een moderne koffer bedoeld om de gitaar veilig in te vervoeren. Deze gitaar is zo subtiel en gelijkertijd overdonderend, dat er iets duidelijk wordt waarom de Stratocaster ooit zo'n populaire gitaar is geworden.

Prijs: € 8650,- inclusief twee cases, inclusief 21% B.T.W.

Exclusief verzendkosten
Met Piët Guitars Kwaliteitscertificaat

Neem contact op
SAM_0270

Fender CS '52 Copper Tele

Deze N.O.S. Custom Shop Telecaster is voor de liefhebber van vintage Fendergeluiden en stevige halzen. Zoals het een reissue betaamt, is de gitaar gelakt met nitrocellulose. Het instrument is nieuw maar ziet er door de relic-behandeling uit als een gebruikt exemplaar. Maar het fretwerk is onberispelijk. Teambuilt in 2006. Eén van de best klinkende Tele's die we ooit gehoord hebben.

VERKOCHT

Prijs: € 4290,- inclusief case, inclusief 21% B.T.W. 

Exclusief verzendkosten
Met Piët Guitars Kwaliteitscertificaat

Neem contact op
Guild X175 a

Occasion Guild X-175 Special

.

Deze goed onderhouden hollow body gitaar nodigt op zijn chique uiterlijk al uit tot smeuïge jazzruns en coole akkoorden.

Maar door de veelzijdigheid van de gebruikte P-90 pickups laat hij zich makkelijk verleiden tot Rock ‘n’ Roll, Western Swing, Americana en Chet Atkins-style speelwijzen.

De gitaar is prettig bespeelbaar afgesteld en in 2020 voorzien van een nieuwe schakelaar, kwaliteits-potmeters, Switchcraft jackoutput en twee oil-cap tooncondensatoren. Bij een eerdere afstelbeurt is de gitaar ook voorzien van een gefreesde messing ABM-brug en een houten stapel tussen voor- en achterblad. De stapel zorgt ervoor dat bij oversturing, feedback beter onder controle van de bespeler blijft. De ABM-brug geeft meer sustain en een vollere toon. Deze zal ook op de langere termijn zijn vorm behouden, daar waar bijvoorbeeld van zink gemaakte bruggen inzakken.

VERKOCHT

Prijs: € 890,- inclusief case

Exclusief verzendkosten
Met Piët Guitars Kwaliteitscertificaat

Neem contact op
The Heritage H 137 a

Occasion The Heritage H-137

.

Wellicht is het verhaal rondom het merk Heritage bekend, maar voor diegenen die het nog niet weten: In 1984 sloot Gibson zijn fabriek in Kalamazoo en verhuisde de productie van gitaren naar Nashville. Daarmee kreeg een aantal topluthiers dat niet wilde meeverhuizen, de kans om de fabriek inclusief de machines over te nemen. Het merk Heritage was geboren en produceerde electrische gitaren naar Gibson voorbeeld zoals ze dat al jaren deden. Met één belangrijk verschil; men wilde een hogere kwaliteitsstandaard.

Deze H-137 is daar een goed voorbeeld van. Goed gekozen materialen, nitrocellulose afwerking, vakmanschap en, Piët Guitars’ optimalisatiewerkzaamheden tezamen maken dit tot een prettig bespeelbaar topinstrument. De fijn klinkende Lollar P-90 pickups laten het instrument, grommen, zingen, en gillen daar waar je het nodig hebt. Van Country, Blues, Rock en zelfs Reggae, deze gitaar kan het allemaal aan. Verkeert in nieuwstaat.

VERKOCHT

Prijs: € 1780,- inclusief case

Exclusief verzendkosten
Met Piët Guitars Kwaliteitscertificaat

Neem contact op
Gibson ES 335 TD a

Occasion 1974 Gibson ES 335 TD met Bigsby

.

Een prachtige semi-akoestische Gibson-gitaar gebouwd in Kalamazoo. Duidelijk gebruikt maar In goed bespeelbare staat. Hij klinkt erg houtig  en daardoor geweldig goed. Zelfs zonder versterker heeft hij al bijzonder veel toon. Het instrument is gebruikt door de Nederlandse poprockband “Go back to the Zoo”. Waarvan de afkorting nog op de originele Gibson koffer is te zien.

Voor de geïnteresseerden nog wat specs:

-Rosewood fingerboard

-Gewicht: 3,8 kg

-Toetsradius 12”

-C-neckprofiel

-628mm mensuur

-Sunburst finish

-Bigsby tremolo

-Wordt geleverd met twee koffers: de originele en een handige softcase.

VERKOCHT

Prijs: € 4890,- inclusief twee cases

Exclusief verzendkosten

Neem contact op
Fender Antigua Str. L.H. b

Occasion 1978 Fender Stratocaster Antiqua LH

.

Een bijzonder zeldzame Stratocaster. Deze kleur was in 1978 al beperkt leverbaar en in een linkshandige uitvoering al helemaal. Wat de kenner opvalt, is dat de slagplaat vrijwel onbeschadigd is. Omdat deze oorsponkelijk zwarte kunststof slagplaat met lak is bespoten, ontstonden er bij het bespelen van de gitaar met plectrum vaak slijtsporen in de finish. Meestal te zien als zwarte vlekken boven de brug-en middenpickups en onder deze pickups richting de schakelaar. Op enkele kleine beschadigingen na is de gitaar in nieuwstaat. Zelfs geen krassen op de achterkant van de gesp van een riem. Weinig bespeeld ! De meegeleverde koffer is  geen originele.

De klank is onmiskenbaar ”Seventies”: helder met veel twang. Een geluid dat ook veel muziek uit de Jaren ’80 van de twintigste eeuw kleurde.

VERKOCHT

Prijs: € 3150,- inclusief case

Exclusief verzendkosten

Neem contact op
Fender Bullet a

Occasion 1984 Fender Bullet

.

Vroeg in de Jaren ’80 had Fender veel concurrentie van, met name in Japan gemaakte electrische gitaren. De Japanse productie was meestal een stuk goedkoper.  Om nu  een betaalbare  “Made in USA” Fender op de markt te kunnen brengen werd de Bullet –serie in het leven geroepen. Met name het land van herkomst was in deze belangrijk.

Om deze fijne gitaar in de huidige goed bespeelbare staat te krijgen, is er het nodige gebeurd:

-De frets zijn gevlakt, gerond en hoogglans gepolijst

-De schakelaar is vervangen door een driestanden CRL

-De topkam is vervangen door een Tusq-exemplaar

- Uiteraard is de gitaar hierna goed afgesteld en is een optimum in bespeelbaarheid en geluid bereikt.

De meegeleverde koffer is de originele.

VERKOCHT

Prijs: € 980,- inclusief case

Exclusief verzendkosten                                                                                                                                Met Piët Guitars Kwaliteitscertificaat

Neem contact op
Guild Spirit a

Occasion Guild Spirit

.

Een superstrat in superstaat! Deze breed inzetbare solid-body is recentelijk grondig door ons onder handen genomen. Zo is de gitaar na een toetscorrectie volledig herfret met Jescar RVS fretdraad. Een bijzonder slijtvast  en glad metaal, uitermate geschikt voor frets. Daardoor is het een erg gemakkelijk bespeelbare en vooral goedklinkende gitaar geworden. Ook is de electronica verbeterd en is de body aangepast voor een betere hoek in de  hals/bodyverbinding. Om de stemvastheid te bevorderen, zijn er Sperzel lockingtuners geplaatst. Deze zorgen voor een stabiele stemming bij stevig gebruik van de aanwezige Kahler-tremolo.

VERKOCHT

Prijs: € 790,- 

Exclusief verzendkosten                                                                                                                                Met Piët Guitars Kwaliteitscertificaat

Neem contact op