Kwaliteit

De Piët Guitars Kwaliteitsstandaard

Picture

Goed kan altijd beter
Piet vond de meeste gitaren die rechtstreeks uit de fabriek kwamen, niet goed genoeg. Hij vond niet dat de puntjes op de i werden gezet door de fabrikanten. Daarom kiest Piet, tot op de dag van vandaag, zelf zorgvuldig alle gitaren uit. Elke nieuw geleverde gitaar wordt eerst grondig aangepakt voordat deze de winkel in gaat. Op deze manier kan de toekomstige eigenaar pas echt horen hoe de klank van de gitaar is en de optimale bespeelbaarheid voelen.  

Demonteren, monteren en afstellen
Bij deze grondige aanpak van een nieuwe gitaar wordt er gekeken naar de afwerking van de frets, topkam, afstelling van de hals, afstemming van tremolosystemen en elektronica als potmeters, jack-inputs en afstelling van de pick-ups. Eigenlijk komt het er op neer dat elke nieuwe gitaar eerst volledig wordt gedemonteerd en bijgewerkt voordat het de winkel in gaat. Na aankoop komt de gitaar nogmaals op de werkbank en wordt de gitaar volledig afgesteld naar de specifieke wens van de nieuwe eigenaar. 

Piët Guitars Kwaliteitscertificaat
Of het nu om een beginnersgitaar of een, op maat gemaakte,  topklasse gitaar gaat, elke gitaar krijgt deze behandeling.  Daarom ontvangt elke nieuwe eigenaar van een gitaar gekocht bij Piët Guitars een Piët Guitars Kwaliteitscertificaat uniek voor deze gitaar, inclusief vermelding van het serienummer en handtekening van Piet of Eddy. 

Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat Piet en Eddy altijd het beste uit elke gitaar naar boven halen. Een zelfde gitaar niet aangekocht bij Piët Guitars, verschilt aantoonbaar en duidelijk hoorbaar met een gitaar met het Piët Guitars Kwaliteitscertificaat.